Vaisių ir daržovių džiovinimas džiovyklėje. Kaip džiovinti teisingai?
Vaisių ir daržovių džiovinimas džiovyklėje gali būti atliekamas universaliu džiovinimo įrenginiu Biosec. Susipažinkite su pagrindiniais džiovinimo principais. Tai labai paprasta!
Paprasti patarimai kaip džiovinti teisingai
Primename, kad vaisių džiovintuvas Biosec yra universalus maisto džiovintuvas. Taigi, juo galėsite džiovinti tiek vaisius, tiek daržoves, grybus, uogas ar žalumynus.
Vaisių ir daržovių džiovinimas džiovyklėje Biosec ir B.MASTER yra itin nesudėtingas procesas: tik keturi džiovinimo žingsniai – supjaustyti, išdėstyti, įjungti ir išdžiovinti. Paprasta. Jūsų produktas paruoštas!
Norimą džiovinti produktą supjaustykite ne storesniais kaip 1 cm griežinėliais. Optimalus griežinėlių storis priklauso nuo produkto sudėtyje esančio vandens kiekio. Kuo produktas drėgnesnis, tuo plonesniais griežinėliais jį supjaustykite. Na, o kai kuriais atvejais pakaks tiesiog perpjauti produktą per pusę.
Išdėstykite griežinėlius ant džiovinimo padėklų. Padėklus įstatykite į džiovinimo tunelį.
Įjunkite džiovintuvą ir sureguliuokite kaitinamojo elemento veikimo parametrus. Tiek maisto džiovintuvas Biosec, tiek ir B.Master taip pat turi ir rankinę džiovinimo proceso temperatūros nustatymo funkciją.
Šilto oro srautas išdžiovins produktus ir Jums tereikės išimti juos iš džiovintuvo, pasibaigus procesui.
Trys džiovinimo principai
1. Storis: kuo plonesnis yra griežinėlis, tuo greičiau jis bus išdžiovintas. Kiekvienam produktui yra būdinga tam tikra forma ir dydis. Pirmoji džiovinimo taisyklė sako, kad kuo storesni yra griežinėliai, kuriuos įdėjome į džiovintuvą, tuo daugiau laiko prireiks jiems visiškai išdžiūti.
2. Vandens kiekis: kuo daugiau vandens yra produkto sudėtyje, tuo ilgiau reikia jį džiovinti. Lygiai taip pat kaip ir formos bei dydžio atveju, kiekviename produkte yra skirtingas vandens procentas. Kadangi džiovinimas – tai vandens šalinimo procesas, akivaizdu, kad laikas, reikalingas šiam procesui užbaigti, tiesiogiai priklauso nuo skysčio kiekio produkte.
3. Drėgnumas: kuo aukštesnis oro drėgnumo lygis, tuo ilgiau trunka džiovinimas. Taigi, svarbus veiksnys yra vieta ar patalpa, kurioje ketinate džiovinti produktus. Oro drėgnumas trukdo vandeniui išsisklaidyti džiovintuve, todėl lėtina džiovinimo procesą.
Dėl šios priežasties Biosec ir B.Master modelių džiovintuvai optimaliausiai veiks sausose patalpose, esant nuolatinei neaukštai temperatūrai ir žemam oro drėgnumui.
Kaitinimo elementas: kaip jį reguliuoti?
Svarbus dalykas, kurį verta atsiminti džiovinant produktus, yra tinkamas Biosec džiovintuvo termostato reguliavimo naudojimas.
Tai galite atlikti visiškai paprastai, naudodami jūsų įrenginyje esančią elektroninę džiovinimo programų pasirinkimo bei temperatūros nustatymo sistemą Dryset Pro. Priklausomai nuo džiovinamų produktų rūšies pasirinkę optimalią programą, produktus galėsite sudžiovinti per trumpesnį laiką.
Džiovinimas yra savotiškas menas, kurį įvaldysite naudodami Biosec džiovykles. Pastebėsite, jog džiovinimo proceso metu yra nemažai kintamųjų, kurie tiesiogiai įtakos jūsų produkto paruošimo trukmę.
Pavyzdžiui, vaisių pralaidumas yra svarbus veiksnys, nuo kurio priklauso džiovinimo laikas. Kuo storesnė žievė, tuo ilgiau trunka džiovinimas.
Paruošėme dvi nesudėtingas informacines lenteles, kuriose pateikiama visa reikiama informacija, kuri jums pravers pradedant naudotis Biosec džiovintuvu. Lentelę rasite ČIA
Taip pat, jums visada pagelbės Dryset Pro sistema, kuria aprūpintas kiekvienas Biosec vaisių džiovintuvas.