Sulčių spaudimo linija
Sulčių spaudimo linija, skirta profesionaliam vaisių ar daržovių sulčių spaudimui, susideda iš keleto elementų. Maisto pramonės įrengimai, sudarantys sulčių spaudimo liniją bus parenkami priklausomai nuo Jūsų gamybinių poreikių ir planuojamų technologinių procesų.
Maisto pramonės įrengimai sulčių gamybai
Mūsų parduodama sulčių spaudimo įranga:
- Juostiniai presai – skirtingų pajėgumų, nepertraukiamo veikimo, lengvai valdomi ir aptarnaujami. Žemiau pateikiami orientaciniai šio įrenginio pajėgumai.
- Dekanteriai – šios sulčių spaudimo mašinos sulčių spaudimo linijoje dažnai naudojamos kartu su juostiniais presais. Taip gaunate universalią sulčių gamybos liniją, pritaikytą įvairių rūšių ir tipų žaliavai.
- Centrifugos – sulčių spaudimo įranga, skirta itin preciziškam sulčių nuskaidrinimui.
Nurodyta sulčių spaudimo įranga yra komplektuojama su kitais maisto pramonės įrengimais. Priklausomai nuo produkto, Jums reikės:
- Pirminio žaliavos apdirbimo įrenginių (plovimas, rūšiavimas, pjaustymas, kauliukų išėmimas ir kt.)
- Pasterizavimo įrangos (pasterizavimo sistemos, sterilios talpos ir kt.)
- Sulčių išpilstymo įrenginių – galimas itin platus pasirinkimas tarp įvairių technologijų, taros (stiklas, kartonas, aseptiniai maišai „Bag-In-Box“)
- Kitų maisto pramonės įrengimų, priklausomai nuo galutinio produkto
Sulčių spaudimo linija – pasirinkite teisingai
Sprendimas kokią sulčių spaudimo įrangą rinktis iš esmės priklauso nuo vaisių ar daržovių rūšies iš kurių bus spaudžiamos sultys. Principas „ta pati įranga – pritaikoma visiems produktams“ čia gali būti pritaikomas tik tinkamai suderinus atskirus gamybos linijos elementus.
Taigi, prieš investuojant į sulčių spaudimo liniją reikia gerai apsvarstyti būsimą gamybos procesą. Įrangos pasirinkimas priklauso nuo tokių kriterijų kaip:
- Kauliukų ar sėklų išėmimas
- Sulčių kiekis spaudžiamoje produkto masėje
- Žaliavos sunokimas
- Kiti kriterijai…
Jūsų sulčių spaudimo linija gali būti pritaikoma…
Vaisių sulčių gamyba
– Obuoliai, kriaušės
– Avietės, serbentai
– Vyšnios, slyvos
– Vynuogės
– Citrusiniai vaisiai ir kt.
Daržovių sulčių gamyba
– Šakniavaisiai (morkos, burokai, salierai, sogūnai ir kt.)
– Pomidorai ir kt.