Sulčių spaudimo presas

Sulčių spaudimo presas yra sudedamoji sulčių spaudimo linijos dalis. Šis įrenginys gali būti naudojamas tiek vaisių, tiek ir daržovių sulčių gamybai. Parduodame įvairaus pajėgumo presus profesionaliai Jūsų sulčių gamybai.

Maisto pramonės įrengimai sulčių gamybai

Parduodame šią sulčių spaudimo įrangą:

  • Įvairaus pajėgumo juostinius presus
  • Dekanterius
  • Centrifugas
  • Sulčių pasterizavimo įrangą
  • Aseptines talpas
  • Susijusią technologinę įrangą

Pramoninis juostinis sulčių spaudimo aparatas presas

Juostiniai presai yra naudojami nepertraukiamame sulčių spaudimo procese. Sulčių spaudimo presas atskiria skystį/sultis nuo sutrintos žaliavos masės. Kai kuriuose gamybiniuose procesuose, priklausomai nuo Jūsų gaminamo produkto, toks pramoninis sulčių spaudimo aparatas gali būti naudojamas dviejų fazių sulčių spaudimo procese, t.y. po sulčių gamybos dekanteriu likusi masė yra pakartotinai perspaudžiama juostiniu presu.

Iš mūsų galite įsigyti sulčių spaudimo presų, pagamintų iš nerūdijančio plieno. Iš šios medžiagos pagaminti maisto pramonės įrengimai užtikrina aukštus produkcijos gamybos higienos standartus bei yra ilgaamžiai. Sulčių presas yra ergonomiškai suprojektuotas, lengvai aptarnaujamas tiek gamybinio proceso metu, tiek ir valant įrangą pabaigus gamybą.

Pneumatinė diržų kontrolės sistema užtikrina patikimą įrangos veikimą ir reguliavimą, sumažinant poreikį prie įrenginio nuolat budėti operatoriui. Sulčių spaudimo presas gali būti suprojektuotas gamybinėms apimtims nuo 1 iki 40 tonų žaliavos perdirbimo per valandą.

Be abejo, galime pasiūlyti ir mažesnio galingumo, individualiai gamybai pritaikytą įrangą.

Sulčių spaudimo presas ir vaisių tyrių gamyba

Skirtingai nei centrifugos, sultys iš sutrintos žaliavos masės juostiniu presu yra išgaunamos mechaninio spaudimo bei filtravimo metodais.

Lyginant su kitais sulčių spaudimo būdais, juostinio sulčių spaudimo preso pranašumas yra šio įrenginio galimybė veikti nepertraukiamai.


Priklausomai nuo kiekvienos vaisių rūšies ypatybių, dažnai yra būtina pirma pagaminti vaisių tyrę ir tik vėliau iš jos galima pradėti spausti sultis. Tokio proceso metu taip vadinamas serumas ir vaisiaus minkštimas iš pradžių yra atskiriami (separuojami) centrifugos įrenginiu.

Paskui abu produktai gali būti perdirbami atskirai. Atsižvelgiant į kliento pageidavimus, gaminama vaisių tyrė dažnai skiriasi savo konsistencija.

Vieni klientai nori išgauti beveik skystos konsistencijos galutinį produktą, kai tuo tarpu kitiems reikia koncentruotos ir gerokai tirštesnės sudėties vaisių tyrės. Šie klientų pageidavimai gali būti lengvai įgyvendinami tyrių gamybai naudojant dekanterius su reguliuojamu rotoriumi.

Priklausomai nuo rotoriaus nustatymo pozicijos, gamybos metu galima atskirti norimą vaisiaus minkštimo kiekį. Taigi, įrenginio operatorius gali keisti galutinio produkto konsistenciją priklausomai nuo gamybinių poreikių.


Daugiau informacijos apie: