Obuolių sulčių spaudimo įranga

Kokybiška obuolių sulčių spaudimo įranga yra reikalinga kiekvieno derliaus metu. Tam, kad obuoliai virstų sultimis, siūlome pasidomėti mūsų siūlomais maisto pramonės įrengimais.

Priklausomai nuo komplektacijos, sulčių spaudimo įranga gali būti pritaikoma individualiems gamybiniams poreikiams. Sulčių spaudimo aparatai gali būti tiek pramoninių pajėgumų, tiek ir pritaikyti smulkesnei gamybai, kaip pavyzdžiui atskiriems ūkiams, vaisių ir daržovių augintojams.

Nepriklausomai nuo pajėgumo, visa mūsų siūloma obuolių sulčių spaudimo įranga užtikrina itin aukštą galutinio produkto išgavimo iš žaliavos koeficientą.

Maisto pramonės įrengimai obuolių sulčių gamybai

Sulčių spaudimo aparatai, tokie, kaip pavyzdžiui juostinis sulčių presas, pagal Jūsų gamybinius poreikius gali būti komplektuojami kartu su papildomais pramoniniais įrenginiais.

Parduodama ši sulčių spaudimo ir gamybos įranga:

  • Pasterizatoriai, sterilizatoriai
  • Juostiniai presai
  • Dekanteriai
  • Diskinės centrifugos
  • Aseptinės talpos
  • Talpos sultims ir sulčių koncentratams
  • Sulčių koncentrato gamybos ir perdirbimo įranga
  • Kita susijusi technologinė įranga

Obuolių sulčių spaudimo įranga ir sulčių skaidrumas

Natūralių, cheminėmis medžiagomis neapdorotų produktų paklausa nuolat didėja. Produkto kokybė, o ne jo kaina vis dažniau tampa svarbesniu veiksniu vartotojui sprendžiant kurį produktą – Jūsų ar konkurento įsigyti.

Pavyzdžiui, vidutinio nuskaidrinimo obuolių sultys turi būti šviesios spalvos bei „švaraus“ ir stabilaus drumstumo, t.y. sultyse neturėtų būti aiškių nuosėdų.

Taigi, produkto gamyba turi būti greita ir nepertraukiama, jei norime gauti šviesios spalvos obuolių sultis, išvengiant jų patamsėjimo.

Šiuos technologinius reikalavimus obuolių sulčių spaudimo įranga gali atitikti ją komplektuojant iš juostinio sulčių preso bei diskinės centrifugos. Galimi ir kiti variantai.

Dviejų fazių veikimo sulčių spaudimo aparatai

Didesnis produkcijos išgavimo koeficientas perdirbant tą patį žaliavos kiekį gali tapti Jūsų ženkliu konkurenciniu pranašumu.

Vienas iš būdų padidinti išgaunamos produkcijos kiekį yra obuolių išspaudų panaudojimas antrą kartą sulčių spaudimo procese. Po pirmojo spaudimo likusi obuolių masė, jei nėra naudojama išgaunant pektinus, yra sumaišoma su vandens garais ir, pagal poreikį, su fermentais, trumpai palaikoma ir spaudžiama dar kartą.

Tokiu atveju pirma spaudimo fazė atliekama juostiniu presu, o antroji – dekanteriu. Ši kombinacija ypač rekomenduojama tai atvejais, jei antrajam spaudimui naudojama obuolių masė yra atskiedžiama.

Pakartotiniam spaudimui tinka ir juostiniai presai, o produkcijos išeigos koeficientas gali siekti iki 90 proc. žaliavos svorio. Gaminant sultis ar sulčių koncentratus, kartu su juostiniais presais taip pat gali būti naudojami ir dekanteriai.


Daugiau informacijos apie: